Bijna een Kerst-Crypto-Crash

Op 21 december ging na een drukke periode de deur op slot voor een weekje kerstverlof. Maar ik zat nog niet koud aan de gluhwein of een heuse kerst-crypto-crash leek zich aan te kondigen. Bijna alle crypto’s in mijn portfolio kleurde bloedrood. Het was keizer Bitcoin die de boel triggerde. De altcoins volgde als makke schapen.

Ja, ik geef het toe; heel even kreeg ik het spaansbenauwd maar ik was er van overtuigd dat de koersdalingen slechts van tijdelijke aard waren. We werden als het ware even wakker geschud. En ja hoor, de volgende dag veerde alle digimunten weer terug. Maar met minder grote sprongen dan voorheen. Het is net of de cryptomarkt iets voorzichter is geworden, en dat is goed om te zien. Kennelijk hadden we deze wake-up call nodig.

Bijna niemand snapt iets van crypto’s

Tijdens ons laatste Crypto & Blockchain seminar op 14 december in het stijlvolle Atrium werd mij al duidelijk dat er iets in de lucht hing. Een euforische sfeer bijna. Ik merkte dat veel mensen het gevoel hadden dat ze nu moesten instappen, anders waren ze voor altijd te laat. Dat is natuurlijk niet zo. Je bent nooit te laat. Je kan wel te vroeg zijn, maar dan is het vaak te laat.

De seminars die wij geven zijn in het geheel niet en nooit bedoelt om adviezen te krijgen met betrekking tot investeren in welke (crypto) valuta dan ook. Laat ik dat goed duidelijk maken. De seminars, en ook de workshops, hebben tot doel om u optimaal en onafhankelijk te informeren. Om u op weg te helpen. Met name de onderliggende blockchain technologie is iets waar wij veel aandacht aan schenken. Het blijkt namelijk dat daar een groot gat is gevallen. In razendsnel tempo donderen de crypto’s en ICO’s langs ons heen maar we begrijpen eigenlijk nog helemaal niet wat die crypto’s doen of waarom die überhaupt een bepaalde economische waarde zouden moeten hebben.

Geld en tijd besparen met blockchain

De workshops en seminars die wij hebben gepland voor het nieuwe jaar gaan we daarom enigszins aanscherpen. We laten de hype voor wat die is houden de focus op de belangrijke zaken. Onze vaste dagvoorzitter en spreker Bart Brands deed dit al maar zal nog meer inzage geven in de enorme potentie en verwachte impact van blockchain op ons dagelijks leven. Naast Bart zullen andere autoriteiten uit de blockchain community hun kennis en visie delen en meegeven wat u nodig hebt om weloverwogen beslissingen te kunnen nemen wanneer het op investeren aankomt. Het seminar is geschikt voor zowel nieuwkomers als de wat meer geïnformeerde crypto-geïnteresseerden.

De kans is groot dat het u duidelijk wordt hoe uw bedrijf, of het bedrijf waar u werkt, financieel kan profiteren door blockchaintechnologie in de dagelijkse activiteiten te implementeren.

Nummers 1 in blockchain over 3 jaar

Online veiligheid is vanzelfsprekend ook een punt wanneer u zich meer wilt  verdiepen in blockchain. En juist op dit gebied is het waar nieuwe blockchains zich begeven. Blockchains die zich  nu aankondigen op de markt komen met een specifieke unieke eigenschap waar zij de nummer 1 in willen zijn. Zo zoekt DASH het in de privacy en claimt CREDITS dat zij het snelste, en financieel economisch gezien, het meest aantrekkelijke blockchain hebben. Als we deze lijn doortrekken mogen we voorzichtig aannemen dat we binnen nu en pak em beet drie jaar wereldwijd in een massale blockchaintransitie zitten.

We zullen het dan in veel mindere mate, zoals nu, over blockchaintechnologie hebben maar juist de namen herkennen van ondernemingen en organisaties die uitblinken in hun discipline.

Ethereum, IOTA, CREDITS en Tezos zullen we in de nabije toekomst waarschijnlijk net zo vaak gaan tegenkomen als nu Uber, Trivago, Bol.com en Amazon.

Ons volgende Crypto & Blockchain Seminar is op 18 januari van 19:30 tot 22:00 – Atrium Amsterdam

We starten die dag om 13:00 met een workshop daytraden. Deze workshop – gepresenteerd door online broker UFX – werd op 14 december voor het eerst gegeven en de aanwezigen waren laaiend enthousiast. Wees er dus op tijd bij want vol is vol.

Wilt u naar zowel het seminar als de workshop komen; kies dan voor een combiticket. U bespaart zo 20 euro.

Cheers,

Arjan Eikelenboom

Trading Seminars

Author Trading Seminars

More posts by Trading Seminars