Blinde Bitcoin hysterie

We lezen er steeds vaker over in kranten en magazines. Ook op tv zien we het met regelmaat voorbij komen; blockchain. Een technologie die de wereld zoals we die nu kennen flink op zijn kop gaat zetten. Of nee, dat gebeurt nu al. En dan heb ik t niet over de blinde bitcoin-hysterie die ons horendol probeert te maken. Achter het nieuws bepalende Bitcoin gordijn is een heuse revolutie gaande die blockchain heet en die we serieus moeten nemen.

De verschillende technologieën die blockchain maken tot wat het is zijn in rap tempo bezig zich voorgoed in de maatschappij te verankeren. Maar wat is blockchain eigenlijk? En wat is er dan zo bijzonder aan die nieuwe technologieën. En waarom lijkt niemand in staat om in simpele woorden uit te leggen wat blockchain is, of inhoudt?

 

Met blockchain tijd, geld en personeel besparen

Blockchains startups over de hele wereld lijken een competitie met elkaar aangegaan te zijn. Vaak zijn het initiatieven en ondenemingen die claimen een significante waarde aan de blockchain-vraag van straks te kunnen toevoegen. In veel gevallen zijn dit protocollen of services waar kleine en grote bedrijven veel geld en tijd mee kunnen besparen. En personeel (!)

Tot nu toe heeft u waarschijnlijk alleen nog maar mooie en positieve berichten gehoord over blockchain, en de potentie ervan. Maar er wacht ons tevens een keerzijde. Al heeft die keerzijde ook weer een postieve kant. Finaciële instituten zoals banken kunnen (willen) de ingezette transitie naar blockchain – en de daarbij behorende verschillende cryptocurrencies – slechts minimaal tot helemaal niet omarmen. Ja, een betaalservice a la Ripple implementeren wellicht, maar dan heb je het ook wel gehad. Banken gaan, volgens vele visionairs, hun taak, en dus hun functie, verliezen aan blockchain.

Banken worden overbodig. En met hen veel andere instanties die als doorgeefluik voor transacties en services fungeren en daar veel (te veel) geld voor vragen. Daarmee zullen vanzelfsprekend ook banen verdwijnen. Niet zo mooi als het u baan is die verdampt. Maar het is wel fijn om te weten dat strijkstokken waar nu veel geld aan blijft kleven straks verdwenen zijn en u marginale tot soms helemaal geen kosten meer hoeft te betalen voor online diensten en services.

 

Zelf zonne-energie verkopen en inkopen met blockchain

Energiebedrijven verliezen ook (eindelijk) hun macht. Niet meteen maar op den duur. Als u zonnepanelen hebt en u heeft een surplus aan duurzaam geproduceerde elektriciteit, dan wordt dit momenteel via het energiebedrijf verrekent. Dat is straks met blockchain verleden tijd. U kunt dan zelf kiezen aan wie u uw zonnewatts verkoopt, en u rekent rechtsreeks met elkaar af op het blockchain. Helder, transparant en zonder extra kosten. Zonder tussenkomst van een bank, energiebedrijf of wie dan ook. En dat gaat geheel anoniem!

Dit is slechts het puntje van het topje van de blockchain-ijsberg. Er staan ons ontzettend veel veranderingen te wachten en wij van Trading Seminars gaan er alles aan doen om u deze transitie te begeleiden en wegwijs te maken. En dat doen we met veel plezier.

 

3 Crypto & Blockchain evenementen op 1 dag

Aanstaande donderdag 14 december presenteren wij het Crypto & Blockchain Seminar, van 19:30 tot 22:00
Bart Brands staat te popelen om zijn kennis en visie weer met u te delen. Een paar van de punten die Bart in zijn programma heeft opgenomen;

  • Wat is (een) blockchain?
  • Wat zijn crypto’s?
  • Waarom is dit een revolutie?
  • Waar zitten we in die revolutie?
  • Of, zitten we in een giga-bubbel?
  • Blockchain en de overheid
  • Crypto’s, tokens, coins
  • Welke (hardware) wallet?

Neem uw laptop, tablet of gewoon pen en papier mee. U mag ook gerust video’s maken. Het Crypto & Blockchain Seminar start om 19:30 maar kom gerust wat eerder om met ons een kop koffie te drinken.

 

Workshop Daytraden van 13:00 tot 17:00

Als u ‘s middags tijd heeft dan kunt u wat ons betreft eerder komen. We beginnen namelijk om 13:00 al met een exclusieve Workshop Daytraden. Twee top traders vertellen u (bijna) alles over online beleggen. Ze zijn allebei ook gek op het daytraden met cryptocurrencies. Als geen ander weten zij waar de kansen liggen en met welke risico’s u rekening moet houden. Een uiterst leerzame middag!

 

ICO Introductie van 10:00 tot 11:30

De dag beginnen we voor de echt serieuze investeerder, om 10:00 uur. Ik heb dan de eer om een nieuw blockchain aan u te presenteren. Een new generation blockchain met veel markt potentie. En omdat dit nieuwe blockchain nog in de pre-ICO fase zit valt er voor investeerders veel voordeel te behalen. Ik ga u er alles over vertellen. Toegang is gratis. Wel even aanmelden graag, dan kan door een mail te sturen naar arjan@tradingseminars.nl

 

Tot donderdag!

Arjan Eikelenboom

Trading Seminars

Author Trading Seminars

More posts by Trading Seminars