Waar aandelen kopen?

Ben jij onlangs begonnen met beleggen in aandelen of overweeg je om binnenkort aandelen te kopen? En ben je benieuwd naar de beste aandelen 2021? Dan zal onderstaande informatie goed van pas komen. Lees snel verder als jij je ook hebt afgevraagd welke aandelen kunnen stijgen in 2021, en bekijk onze tips met welke aandelen je een goede kans maakt om een hoog rendement te behalen.

Ben jij benieuwd welke aandelen er op dit moment positief voor staan en een goede investering zouden kunnen zijn? Of ben je geïnteresseerd in de aandelenmarkt en op zoek naar een betrouwbare makelaar om tegen een voordelige koers aandelen te kopen? De afgelopen jaren zijn er steeds meer mensen geïnteresseerd geraakt in en begonnen met aandelen kopen. Redenen daarvoor zijn onder andere geweest dat het tegenwoordig makkelijker is om vanuit je luie stoel of vanaf je telefoon op de beurs actief te zijn, en de historisch lage spaarrente.

2020: een memorabel jaar voor de internationale aandelenhandel

Begin 2020 kreeg de beurs een flinke klap te verwerken door de wereldwijde uitbraak van het coronavirus en de lockdowns waar we allemaal mee te maken kregen. De koers van veel aandelen kelderde van de ene op de andere dag. Daardoor ontstond er echter een goed instapmoment. Op het moment dat er weer perspectief kwam in de pandemie en er herstel zichtbaar werd op de beurzen besloten veel beleggers in te stappen.
Bovendien bleef ook een aantal aandelen, zoals Amazon, Google en Netflix, goed presteren en geweldige jaarresultaten neerzetten. Deze aandelen bleven gedurende 2020 stijgen tot soms wel een verdubbeling in waarde.

Het jaar 2020 was dus interessant voor aandelen kopen waarin veel beleggers boven verwachting wisten te presteren. Dit leidde overduidelijk tot meer interesse. Ook Google Trends laat sinds het einde van afgelopen jaar een sterk stijgende interesse in beleggen zien.

De coronapandemie die tot op heden speelt is van grote invloed op de aandelenmarkt. Op dit moment zien we de grote beurzen wereldwijd nog steeds sterk reageren op de laatste ontwikkelingen rondom besmettingen, vaccins en/of lockdowns. Het meest opvallende effect van corona is de volatiliteit van alle beurzen. Er is enorm veel beweging in de koersen. Als je op het goede moment instapt en uitstapt, liggen er dus elke dag enorme kansen. Nu rest de vraag: welke aandelen kopen?

Aandelen kopen voor beginners

Ben je op zoek naar informatie over aandelen kopen voor beginners? Het kopen van aandelen is een populaire beleggingskeuze voor zowel beginnende als professionele beleggers. Aandelen bieden de mogelijkheid om een hoger rendement te behalen dan de rente op staats- of bedrijfsobligaties, maar hebben een lager risico dan vastgoed, hedgefondsen en andere alternatieve beleggingen. Aandelen bieden je het hoogste rendement voor het beleggingsrisico dat je neemt. Dit concept staat ook bekend als de risico-rendementverhouding.

Het maakt niet uit of je een millennial bent die bereid is om wat beleggingsrisico te nemen of een gepensioneerde die op zoek is naar stabiele, betrouwbare rendementen. Er zijn namelijk aandelen voor elk soort risicoprofiel beschikbaar.

Beste aandelen app

Tegenwoordig zijn er honderden gereguleerde aandelen apps die actief zijn in de mobiele beleggingsruimte. Om je talrijke uren van eindeloos onderzoek te besparen, kun je hieronder een overzicht van de beste aandelen kopen app toepassingen doornemen. Het maakt niet uit of je op zoek bent naar de beste Android aandelen apps, de top iPhone aandelen apps of de goedkoopste aandelen apps … Er is voor elk wat wils.

Als je een aandelen kopen app wilt downloaden, kan deze lijst dus goed van pas komen:

· eToro: dit is over het algemeen de beste handelsapplicatie die er momenteel op de markt verkrijgbaar is. Je profiteert er van toegang tot meer dan 1700 aandelen en hoeft geen commissie of transactiekosten te betalen.
· Robinhood: dit is de beste aandelen app voor Amerikaanse beleggers die aandelen, ETF’s en opties wensen aan te kopen.
· IG: dit is een gratis aandelen app met meer dan 10.000 aandelen van tientallen internationale markten
· Stash: deze Amerikaanse applicatie is ideaal voor mensen met weinig tot geen handelservaring.
· Trading212: een toonaangevende Britse aandelenhandel app die ook CFD-handelsdiensten aanbiedt.
· Webull: populaire Amerikaanse aandelen app waar je geen commissie hoeft te betalen.
· SoFi: Amerikaanse aandelenhandel app met fractionele aandelen en automatisch beleggen.

Tesla, Gamestop en ABN AMRO: kandidaten voor beste aandelen 2021

Voor beleggers kan Tesla aandelen kopen potentieel interessant zijn. Intussen is Tesla niet langer alleen maar een autobedrijf. Het is een merk dat doorheen de jaren is uitgegroeid tot veel meer dan dat. Dit in Palo Alto gevestigde bedrijf produceert niet alleen elektrische auto’s, maar is ook een producent van energieopslag die streeft naar de integratie van duurzame energieoplossingen voor zowel huizen als bedrijven.

Tesla is zonder twijfel ook een van de meest besproken bedrijven ter wereld, waardoor het aandeel door veel mensen nauwlettend in de gaten wordt gehouden. Het is zelfs nog spannender om in te investeren. Wil je Tesla aandelen kopen en he je geen idee hoe je hieraan moet beginnen? Dan moet je in eerste instantie op zoek gaan naar makelaars waarbij je aandelen van Tesla kunt kopen. Verder kun je ook de geschiedenis van dit merk van naderbij bekijken en ontdekken wanneer het je best Tesla-aandelen kunt kopen of verkopen.

Wil je GME aandelen kopen? Ook dat kan interessant zijn. Gamestop is een Amerikaanse retail keten die is gespecialiseerd in computerspellen en merchandise. Doorheen de jaren is het uitgegroeid tot een globale winkelketen die actief is in de Verenigde Staten, Canada, Australië en Europa.

Sinds kort is het Gamestop stock logo opnieuw in de internationale spotlight gekomen. Hoewel het bedrijf in feite ten dode was opgeschreven. Dit is te danken aan een kleine groep investeerders die de waarde van het aandeel van Gamestop in één keer de hoogte inschoten ten koste van hedgefondsen die hadden gespeculeerd op een dalende koers voor Gamestop. GME aandelen kopen is de laatste tijd dan ook een populaire online zoekopdracht geweest.

Of wil je ABN AMRO aandelen kopen? Ook dat kan mogelijk een interessante investering zijn. Net zoals je zou doen als je aandelen van Tesla of Gamestop zou willen kopen, lees je best meer over de geschiedenis en de mediaberichtgeving van ABN AMRO om te ontdekken wanneer je best aandelen van dit bedrijf kunt kopen of verkopen. Kortom: doe de nodige research om risico’s te beperken.