Den Haag Wereldprimeur Blockchain Toepassingen

By november 3, 2017 2 Comments

Den Haag omarmt als eerste gemeente de toepassing van blockchaintechnologie bij processen na indienen motie door Bart Brands

Blockchain en cryptocurrency enthousiasteling Bart Brands werd 2 november geïnstalleerd als raadslid in de gemeente Den Haag en wist in zijn 1e vergadering Den Haag direct aan een wereldprimeur te helpen. Hij diende een motie in om de gemeente ertoe aan te zetten om in te zetten op de toepassing van blockchaintechnologie.

De motie leest:

De raad bijeen op 02-11-2017

Overwegende dat blockchaintechnologie kan bijdragen aan een sneller en efficiënter functionerende gemeente, voorts overwegende dat de toepassing van blockchaintechnologie nu en in de toekomst de gemeente Den Haag logistieke en technologische voordelen kan opleveren. Constaterende dat blockchaintechnologie op het gebied van cybersecurity significante voordelen kent. Verzoek het college om in te zetten op blockchaintechnologie middels onderzoek van toepasbaarheid en de raad hierover te informeren, en gaat over op de orde van de dag.

Den Haag omarmt als eerste gemeente ter wereld blockchain

De motie kreeg, na toelichting door Brands, brede steun van de andere partijen en werd met 32-10 stemmen aangenomen. Brands heeft hiermee een wereldprimeur te pakken want Den Haag is hiermee de eerste gemeente die middels een dergelijke uitspraak specifiek gaat onderzoeken waar blockchaintechnologie kan helpen met het ondersteunen van beleidsprocessen.

Brands is na afloop van de vergadering uiteraard bijzonder tevreden met de uitkomst van de stemming. “Ik ben erg blij dat ik op de dag van mijn rentree in deze gemeenteraad ik met mijn enthousiasme voor blockchaintechnologie mij collega politici heb kunnen overtuigen om voor deze motie te stemmen en de blockchainrevolutie te handje te helpen.”

Bart is vanaf het eerste uur dagvoorzitter en spreker bij de Crypto & Blockchain Seminars. U kunt Bart aanstaande donderdagavond zien en horen bij het seminar in Amsterdam. Er zijn nog enkele tickets verkrijgbaar. Koop uw ticket(s) hier

Love1 0 

Author Trading Seminars

 

MORE POSTS BY TRADING SEMINARS

Join the discussion  2 Comments

                           Eric van Dam schreef:

Groningen gebruikt al enige tijd een op blockchain gebaseerd product, dus van een primeur kan je hier niet spreken.

Zie https://www.computable.nl/artikel/achtergrond/magazine/5871277/5215853/gesignaleerd-blockchain-bij-de-overheid.html

                         mm Trading Seminars schreef:

De wereldprimeur heeft betrekking op het indienen van de motie en dat die met een ruime meerderheid is aangenomen. Zover ik kan zien is dat in Groningen(nog)niet het geval.

Laat een reactie achter

 

Iedereen wordt slimmer met onze exclusieve trading seminars. Zowel de beginner als de meer doorgewinterde traders. Wij houden ook trading seminars op locatie. Wij jij ook een trading seminar organiseren? Neem dan contact met ons op.