Dat Nederlanders verzot zijn op crypto’s weten we intussen wel. Elke dag komen er grote aantallen nieuwe goudzoekers bij. En helaas, waarschijnlijk verlaten ook elke dag veel teleurgestelde goudzoekers het harde en ruige crypto-landschap. Dat zijn niet alleen maar jongeren die lelijk op hun neus kijken als zij realiseren dat bomen nooit tot aan de hemel groeien. Ook ouderen – vaak met een (lichte) addictieve eigenschap – scannen online exchanges af naar de beste aan- en verkoop momenten. Maar toegegeven, het zijn toch veelal heren,  soms dames, zo tussen de 18 en 40 jaar jong, die hun cryptoslag hopen te slaan. En gelijk hebben ze. De cryptomarkt is jong en nog maar net in de startblokken. Al denken veel mensen dat de top van de hype nu wel geweest is.

Gelukkig weten wij wel beter. Wij negeren de hype en gaan er ver voorbij.

Cryptokennis Nederlanders onvoldoende

Vorige week was ik, na een lange maar supermooie Crypto Roadtrip door de States, aanwezig op de Dag Van De Crypto in Amsterdam. Een tweedaags evenement in de RAI waarbij de organisatie alles uit de kast leek te hebben getrokken om het fenomeen cryptocurrencies zo goed mogelijk te belichten. Na twee dagen gesprekken voeren met vertegenwoordigers van ICO’s en bezoekers moet ik helaas concluderen dat de gemiddelde kennis van de Nederlandse cryptobelegger ver beneden een verantwoord niveau ligt. Met verantwoord bedoel ik dat je met onvoldoende (basis) kennis wat mij betreft niet eens zou mogen handelen in cryptocurrencies.

Arjan Eikelenboom spreekt voor 5,000 cryptoliefhebbers in Miami

 

Zonder blockchain zouden er geen crypto’s bestaan.

Dat de kennis van het overgrote deel cryptobeleggers niet bijster hoog is bleek de afgelopen maanden diverse malen Zodra er een negatieve prikkeling door het altcoinlandschap golft neemt paniek de overhand. Veroorzaakt door miljarden aan onervaren euro’s in deze markt. Met man en macht worden de duur aangekochte coins op de exchanges gedumpt, om ze enkele dagen later voor een hogere prijs weer aan te kopen. Maar het is niet alleen angst die bij het minste of geringste ongewenste signaal zorgt voor plotselinge koersdalingen. Het is in grote mate ook onwetendheid bij de nieuwe cryptobeleggers. Tijdens mijn twee dagen in de RAI heb ik teveel mensen gesproken die niet weten wat blockchain is en wat cryptocurrencies daar mee te maken hebben. En dat is best triest te noemen. Zonder blockchain zouden er namelijk geen crypto’s bestaan. 

Arjan Eikelenboom – Crypto Event, Los Angeles

Niet verkopen. Bijkopen!

Ik schat dat er zo’n 100.000 Nederlanders zijn die momenteel verlies op hun cryptoinvesteringen hebben. Ofwel ze hebben tijdens de laatste mini-crash – wat natuurlijk helemaal geen crash was maar gewoon een logische correctie op de idiote megastijgingen van even daarvoor – alles verkocht omdat ze dachten dat de boel in elkaar stortte. Of misschien hebben ze toch gedacht dat er heus weer betere tijden aanbreken. Maar ja, ze hebben hun crypto’s wel op een hoogtepunt aangekocht, toen de BTC bijna de 20.000 USD aantikte en waar altcoins als LTC als een Tesla omhoog schoten. Om er maar twee te noemen. Tegen die mensen zou ik willen zeggen; geduld. En ik hoop dat u afgelopen week hebt bijgekocht. Want we staan pas aan het begin van een gefundeerde groeispurt.

Decentraal is het toverwoord voor een gezondere economie

Vergeet de meeste crypto’s waar u nu op aast. Vergeet de traditionele financiële markten. Richt je pijlen liever op ontwikkelingen op het gebied van blockchain technologie. Daar wordt de fundering voor een compleet nieuwe maatschappij gebouwd. Decentraal is hierbij het toverwoord. In plaats dat data op één plek wordt opgeslagen en verwerkt zorgt blockchaintechnologie er voor dat data verspreidt wordt over individuele computers. Miljoenen ‘nodes’ die onafhankelijk werken maar via deze moderne technologie wel met elkaar in verbinding staan. Blockchain haalt als het ware de macht bij centrale databeheerders en dataverwerkers weg en legt die terug waar het hoort; bij het individu.

Zonder tussenkomst van een derde partij kunnen we op het blockchain onder meer betalingen verrichten naar elkaar. En dat kost nagenoeg niets. Nog mooier, dat kan 24/7, dag en nacht, ook in het weekend. Want blockchain kent geen vertraging. Alhoewel, de eerste generatie blockchain heeft wel een update nodig om de enorme vraag aan te kunnen van miljoenen transacties per seconde. Daar komt dan bijvoorbeeld de start-up Credits (credits.com) om de hoek kijken, die met hun supersonische blockchain mijloenen transacties tegelijk aan kan welke allemaal binnen 1 seconde worden verwerkt. Een betaling van Nederland naar China duurt dus maar 1 seconde en je betaalt een fractie van een cent. Zo!

Muziek en video streamen zonder vertraging, op blockchain!

Maar goed. Vertel dat maar eens aan je oma of buurman. Die halen waarschijnlijk hun schouders op, want ja, probeer het maar eens voor te stellen. Gelukkig hebben (grote) bedrijven wel door dat op termijn de hele wereldeconomie op een reeks verschillende blockchains draait. Deze ondernemingen kom ik in hun oriëntatiereizen overal ter wereld tegen. Maar ook als je een klein bedrijf hebt, of een eenmanszaak runt, kan je al op blockchain aan de slag. Het kost niets. Sterker nog, je bespaart veel geld, en tijd.

Je kunt binnenkort op blockchain ook de meest complexe overeenkomsten versturen en valideren. Of wat dacht u van het streamen van muziek en video? Allemaal mogelijk op blockchain. De organisaties, start-ups of ondernemingen die werkelijk iets toevoegen op de markt en hierbij een cryptocurrency voeren, dát zijn de crypto’s om in de gaten te houden. En ik zal u alvast verklappen dat de meeste crypto’s die we nu kennen niet de crypto’s zijn die straks een gefundeerde waarde vertegenwoordigen. Die crypto’s komen binnenkort pas op de markt. Dáár moet u dus zijn.

Arjan Eikelenboom en Igor Chugunov- Crypto Event, Los Angeles

 

 

ICO juweeltjes in aantocht

Er valt veel te vertellen over cryptocurrencies en blockchaintechnologie. Of beter, de verschillende innovaties op klassieke blockchain technologie. En dat is dan ook precies wat ik doe. En ik niet alleen. Dat geldt ook voor het hele team, dat tijdens dit schrijven om mij heen druk bezig is met het doen van research van aankomende ICO’s en start-ups voor op het blockchain.

22 Februari organiseren wij voor alweer de zevende keer het Crypto & Blockchain Seminar. En we hebben uiteraard weer een top programma voor u. Met dit seminar krijgt u inzicht in de blockchain- en cryptowereld. En we laten u hierna heus niet alleen rondzwerven in cryptoland.

We hebben alvast een paar juweeltjes voor u apart gehouden.

Workshop Daytraden

Crypto & Blockchain Seminar

Tot de 22e.

 

Cheers,

Arjan Eikelenboom

Trading Seminars

Author Trading Seminars

More posts by Trading Seminars