ICO staat voor Initial Coin Offering

Deze week ging van start met het nieuws dat consumenten moeten oppassen met het investeren in ICO’s. De nieuwslezer van de NOS sprak ICO’s uit als IKOOS. Dat moet natuurlijk AAI-SIE-OOS zijn, oftewel de drie letters worden in het Engels uitgesproken. ICO staat voor Initial Coin Offering. Het is een van de eerste termen die wij tijdens onze Crypto & Blockchain Seminars aan de aanwezigen uitleggen en toelichten. Wel fijn dat nu ook de NOS er even aandacht aan besteed.

Het is de AFM die de consument op deze zonnige maandagmorgen via onder meer de NOS en het FD waarschuwt voor de risico’s die je loop bij het investeren in ICO’s. Voorzitter van financieel toezichthouder AFM Merel van Vroonhoven zegt dit in het persbericht:

“De hoge risico’s op oplichting en verlies van inleg in combinatie met de hype rond ICO’s van dit moment vormt een gevaarlijke cocktail”.

Merel heeft gelijk. Je kunt als consument onmogelijk weten welke ICO betrouwbaar is. Er zijn dagelijks nieuwe coin offerings en veel van deze nieuwe digimunten hebben geen enkele fundering. Zij liften mee op de hype rondom Bitcoin, Ethereum en veel andere zogeheten altcoins. De initiatiefnemers van deze ICO’s hebben als doel onwetende investeerders vooral veel geld te laten overmaken. Dat geld verdwijnt vervolgens in de zakken van de initiatiefnemers, en weg is je geld.

Welke ICO’s zijn betrouwbaar en hebben financieel potentieel?

Natuurlijk zijn niet alle ICO’s onbetrouwbaar. Al wordt dat beeld door het enigszins eenzijdige nieuwsbericht wel geschetst. Er zijn ICO’s die juist heel veel potentie hebben en alle aandacht zeker waard zijn!  Alle altcoins die vrij verhandelbaar zijn zagen ooit het levenslicht als ICO. Een beetje nuance zou in het nieuwsbericht dan ook wel op zijn plaats geweest zijn. Maar gelukkig zijn wij er nog.

 

Experts brengen duidelijkheid en transparantie

Vorige week donderdagavond zat de zaal weer nokvol met crypto geïnteresseerden. Bart Brands opende het seminar en nam de aanwezigen vervolgens als het ware aan de hand door het volatiele en continue veranderende altcoin-landschap waar dagelijks ICO’s als paddenstoelen uit de grond schieten. Bart liet ons zien wat de ondernemingen achter sommige van deze de altcoins doen en welke toegevoegde waarde zij bieden met hun blockchains.

Het doel van het Crypto & Blockchain Seminar is duidelijkheid brengen in de chaos en het aanreiken van handvatten. Gezien de vele positief getinte e-mails die ik het afgelopen weekend van aanwezigen heb mogen ontvangen zijn wij hierin opnieuw geslaagd. En daar zijn wij vanzelfsprekend erg blij mee.

Programma Daytraden met Cryptocurrencies

Wij ontvangen ook verzoeken voor een speciaal seminar daytraden. Het is ons duidelijk dat Nederlandse consumenten zelf willen leren handelen op online platforms, en dat begrijpen wij als geen ander. Het toeval wil dat we al bezig waren om een daytrade programma samen te stellen. Cryptocurrencies zijn namelijk uitermate geschikt om op te daytraden. Maar het is dan wel zaak dat je precies weet wat je doet.

Voor serieuze investeerders en ondernemers

Donderdag 14 december verzorgen wij een gestroomlijnde workshop Daytraden. Speciaal voor deze unieke middag werken wij samen met succesvolle daytraders van onder andere Beursplein 5. De workshop Daytraden is van 13:00 tot 17:00. Aansluitend gaan we gezamenlijk borrelen, napraten en netwerken.

Als u wilt kunt u na de Workshop Daytraden het Crypto & Blockchain Serminar bijwonen. Deze start om 19:30.

Twee events dus op één dag. U kunt per event een ticket boeken of u kiest er voor om beide events bij te wonen. Vanzelfsprekend ontvangt u een fikse korting als u kiest voor deze tweede optie.

Een prachtige mogelijkheid voor serieuze investeerders, beleggers en ondernemers. Reserveer hier uw plaats.

Cheers,

Arjan Eikelenboom

Foto’s zijn gemaakt door Michel Swart. www.michelswartphotography.com

Trading Seminars

Author Trading Seminars

More posts by Trading Seminars