Crypto Experts

Bitcoin 10.000 dollar; King of Crypto’s Alive and Kicking

By november 29, 2017 No Comments

Er is de afgelopen weken best veel gebeurd in de wereld van cryptocurrency. Met een regelrechte aanval op bitcoin core  – de originele bitcoin of BTC – door bitcoin cash (de afsplitsing van 1 augustus of BCH). Deze afsplitsing komt voort uit een zogenaamde “hard-fork”. De hard-fork is een splitsing van de chain waarop de bitcoins worden gemaakt. Bij de splitsing gebruiken de 2 chains alle voorgaande blokken maar zullen de blokken die erna worden gemaakt van elkaar afwijken en zijn dan ook niet meer hetzelfde.

De aanval op BTC door BCH kwam voort uit een ideologische strijd die wordt gevoerd door de miners van BTC en BCH. Bij velen van hen leeft het idee dat Satoshi Nakamoto met bitcoin een goedkoop te transporteren en snel betaalmiddel wilde maken en dat kon door de grootte van de blokken niet meer aangezien bitcoin enorm populair aan het worden is. Bitcoin Cash lost dit probleem op door de onder andere de “blocksize” te vergroten.

Daar tegenover staan de aanhangers van bitcoin core die bitcoin meer zien als virtueel goud dat, net als goud, niet wordt gebruikt voor het kopen van een kop koffie maar veel grotere aankopen waarbij hogere transactiekosten en langere wachttijden niet veel impact hebben. Volgens hen zijn er naast bitcoin ook genoeg alternatieven voor kleinere transacties zoals bijvoorbeeld litecoin dat veel sneller is en waarvan de transactiekosten zelfs bij het overschrijven van duizenden euro’s aan litecoin slechts een paar centen is.

De aanval kwam op de dag dat Segwit 2X mislukte en zorgde voor veel paniek onder bezitters van zowel BTC als BCH. Wel was na 24uur duidelijk dat BTC zich niet zomaar gewonnen zou geven. Na een aanvankelijke zeer stevige daling van bitcoin en enorme stijging van bitcoincash kwam het niet tot “the flippening”.
Het was desalniettemin een harde strijd die adoptie in zijn geheel weer heeft uitgesteld omdat de enorme volatiliteit nieuwe investeerders afschrikt. Het was voor de geharde crypto investeerders een buitenkans om in korte tijd met slimme trades hun posities te versterken en portfolio uit te breiden. Voor de lange termijn blockchainfans is het vooral een moment om wat je had te HODL-en en een mooi avontuur om mee te maken en te leren over deze prachtige sector.

Bart Brands

Trading Seminars

Author Trading Seminars

More posts by Trading Seminars